Social Media

Olejové čistenie pleti


Používanie olejov pri starostlivosti o mastnú a problematickú pleť bolo dlho tabu. Veľa z nás verilo mýtu, že oleje na mastnú pleť jednoducho nepatria a môžu jej stav len zhoršiť. Opak je však pravdou a dokazuje to aj nový trend, ktorým je olejové čistenie pleti. Ak je táto metóda vykonaná správne, dokáže prospieť nielen suchému typu pleti, ale aj všetkým ostatným.

Perfektná hydratácia, zjemnenie pleti či liečivé účinky. Aj to sú benefity používania pleťových olejov, ktoré neprekvapia nikoho, kto sa aspoň trochu zaujíma o starostlivosť o pleť. Avšak kľúčovou vlastnosťou, ktorá tvorí celú podstatu olejového čistenia je to, že oleje sú schopné rozpustiť nečistoty usadené vo vašej pleti.

Ako to celé teda funguje? 

1. Prvým krokom je odlíčenie pleti od makeupu. Tento krok by ste teoreticky mohli preskočiť, pretože olej vám samozrejme pomôže aj s odstránením makeupu, no ak sa predtým odlíčite, môžete sa rovno sústrediť na aspekt starostlivosti o pleť.

2. Ďalej si vyberiete vhodný pleťový olej. Siahnuť môžete po akomkoľvek, ktorý je určený na pleť, neodporúča sa používať kuchynské oleje. Skvelou voľbou je kokosový, argánový, šípkový, avokádový či ružový olej.

3. Vyberte si časť nejakého obľúbeného seriálu, alebo video od preferovaného youtubera, keďže najbližších 20-30 minút je potrebné stráviť masírovaním celej pleti zvoleným olejom. Masírujte hlavne miesta, ktoré sú na vašej pleti najviac problematické, a na ktorých máte rozšírené póry a čierne bodky. Olej bude postupne rozpúšťať tieto usadeniny, tie vám potom zostanú na rukách. 

4. Zvyšky oleja zotrite papierovou utierkou a pleť poriadne vyčistite jemným pleťovým gélom alebo mydlom. Ak olej úplne neodstránite, môže olejové čistenie pleti spôsobiť vznik ďalších nedokonalostí. 

5. Pokračujte vo vašom zaužívanom procese starostlivosti o pleť. Tonikum, krém, alebo čokoľvek, čo používate po tom, čo si pleť umyjete gélom alebo mydlom. 

Ak dáte olejovému čisteniu šancu a urobíte ho správne, vaša pleť sa vám poďakuje zdravým a žiarivým vzhľadom. :)

úvodná fotografia: unsplash.com

Zverejnenie komentára

Sleduj nás

Hľadáš niečo?

Instagram

BERIVAS.