Social Media

Knižky pre rastlinkových začiatočníkov


Ak začínate s pestovaním izbových rastliniek, je dôležité hneď na začiatku nadobudnúť základné vedomosti o tom, ako sa o svojich zelených kamošov postarať. Hoci je pravda, že na internete za pár sekúnd nájdete všetko, čo potrebujete o starostlivosti o rastlinky vedieť, v dnešnom článku vám chceme dať tipy na knižky, ktoré vám s pestovaním pomôžu a navyše pekne doplnia vašu knižnicu. 

Táto na prvý pohľad nenápadná knižka je plná užitočných rád, ktoré vám pomôžu zoznámiť sa so základnými princípmi pri pestovaní a s niekoľkými druhmi rastliniek. Rozhodne po nej siahnite hneď na začiatku, bude skvelým pomocníkom a pomôže vám aj keď už budete skúsenejší pestovatelia. 

V Praktickej príručke izbových rastlín nájdete okrem informácií o základnej starostlivosti napríklad aj tipy na to, ako kreatívnym spôsobom umiestniť svoje rastlinky, alebo podrobnejšie rady ako sa vysporiadať so škodcami.

Pokojovky
Za projektom Pokojovky stoja Rozi, Anet a Zuz, šikovné dievčatá z Česka a zo Slovenska, ktoré sa preslávili hlavne svojim Instagramom. Okrem vydania knižky sa im podarilo otvoriť si aj svoj vlastný e-shop a momentálne chystajú ďalšiu knihu pre rastlinkových nadšencov.

Kvítka v bytě
Veronika a Nikol, dievčatá, ktoré vytvorili Kvítka v bytě, majú okrem Instagramu aj svoj vlastný ateliér s rastlinkami a keramikou. Nielen ich knižka, ale aj Instagram pomôžu začiatočníkom pri pestovaní, keďže často odpovedajú na otázky a rozdávajú cenné rady, či už v súkromných správach, alebo príbehoch.

Liečivá energia rastlín
Fran Bailey, autorka, ktorá sa podieľala aj na Praktickej príručke izbových rastlín, vytvorila nádhernú knihu, v ktorej nájdete informácie hlavne o tom, ako na nás energicky vplývajú rastlinky. Hoci nie je táto knižka zameraná na starostlivosť, základné tipy v nej nájdete, no odporúčame po nej siahnuť až vtedy, keď si budete pestovaním trochu viac istí.

Zverejnenie komentára

Sleduj nás

Hľadáš niečo?

Instagram

BERIVAS.