Social Media

FRENCH GIRL CHIC: 5+1 tipov ako na letný outfit podľa Francúziek


Sú ležérne, štýlové a chic - Francúzsky. Francúzske ženy sa už od nepamäti považujú za jedny z najštýlovejších žien sveta. A niet sa čomu čudovať, módu majú naozaj v krvi. Naša Ivka si dnes pre Vás pripravila článok s niekoľkými tipmi na to, ako sa francúzske ženy obliekajú a ako sa aj Vy môžete pomocou týchto tipov preniesť aspoň na chvíľu do tejto nádhernej krajiny. 

Klasika je základ
Veľa francúzskych žien vsádza práve na klasické kúsky alebo kombinácie. Jedným z týchto príkladov je určite nehynúca kombinácia bieleho topu a denimu. Dobré denimové nohavice by mali byť základom šatníka každej ženy. Pri výbere denimu určite nehľaďte len na strih, ale aj na kvalitu a nezabúdajte na heslo francúzskych žien "Un bon demin n'est pas à l'aise" (Dobrý denim nie je pohodlný). Samozrejme dlhé nohavice môžete nahradiť v horúcich dňoch sukňou alebo šortkami.


Les rayures bretonnes sont toujours une bonne idée

Alebo bretónske pásiky sú vždy dobrý nápad. Áno, môže sa to zdať trochu stereotypné, no francúzske ženy milujú jednoduchosť a to aj vo vzoroch, ktoré nosia. A práve jedným z týchto vzorov sú klasické a obľúbené bretónske prúžky, vďaka ktorým sa určite budete cítiť o kúsok viac francúzsky. Ďalším nepísaným francúzskym pravidlom, na ktoré by ste však mali pamätať je, že ak máte navrchu oblečené niečo voľné zvoľte upnutejší spodok a naopak. 


Povedal niekto Á?
Opäť raz sa nám potvrdzuje, že Francúzsky jednoducho milujú klasiku a milujú ženskosť. A práve tú môžete v lete docieliť dobre padnúcimi ľahkými šatami v strihu písmena A. Tieto šaty môžu mať akúkoľvek dĺžku, ktorá Vám vyhovuje a navyše, ak zvolíte vhodný ľahký, najlepšie prírodný, materiál, budú Vašimi najlepšími priateľkami celé leto! Taktiež môžete v tomto strihu zvoliť aj sukňu. 


Nazberané rukávy
Nazberaná rukávy sú určite trendom tejto jari a leta a francúzske ženy to vedeli už roky pred nami. Môžete v tomto strihu zvoliť šaty alebo topy. A medze sa nekladú ani materiálom, ako napríklad čipka či priesvitná organza. Naozaj si takýto strih môžete dopriať v akejkoľvej farbe alebo prevedení, ktoré najviac vystihuje Váš osobný štýl. 


Toľko topánok, taká malá skriňa!
Žiaden fashion článok by určite nebol kompletný, ak by sme Vám nedali tipy aj na obuv, akú môžete k týmto outfitom zvoliť. Francúzske ženy milujú kvalitné topánky a často, ak nájdu jedny, ktoré im padnú, majú ich aj v niekoľkých farbách, aby ich mohli prestriedať. Ďalšou zaujímavosťou je, že Francúzsky milujú sandále a sú ich schopné nosiť aj v chladnejšom počasí. Často na nich môžete vidieť topánky alebo sandále na nižšom opätku alebo baleríny, či espadrillky, ktoré síce vznikli na Španieskych hraniciach, no Francúzsky ich absolútne milujú. Skvelé je, že ich môžete nosiť prakticky s čímkoľvek a kamkoľvek a bude Vám v nich veľmi pohodlne. 


Slamená kabelka je vaša nová najlepšia kamarátka
Čo sa týka doplnkov, kabelka je určite niečo, čo nie len dobre vyzerá ale je to aj praktické. Kde by sme predsa inak nosili všetky tie les croissants, les baguettes a ďalšie francúzske pochutiny? Alebo len takú dôležitú vec ako kľúče? Jedným z nekonvenčných materiálov na tašky je práve slama alebo teda materiál, ktorý sa jej podobá, no je určite odolnejší. Takúto kabelku môžete zvoliť vo všetkých veľkostiach a podľa vlastných potrieb! 


zdroj úvodnej fotografie: unsplash.com, ostatné fotky v článku: Ivka J

Zverejnenie komentára

Sleduj nás

Hľadáš niečo?

Instagram

BERIVAS.