Social Media

4+1 inšpiratívnych domácich podcastov


Podcasty sú na Slovensku pomerne novou záležitosťou, no aj napriek tomu ich vyhľadáva čoraz viac ľudí. Ich zameranie je rôznorodé a venujú sa množstvu tém. Od tém udržateľnosti, sebalásky, cez edukačné účely, až po zábavu. Už teraz ich množstvo ľudí počúva miesto hudby, pri behu, počas varenia či na ceste do práce. Nepotrebujete sa pozerať na video, ani trpieť reklamy či dopravný servis ako je to pri rádiách. Stačí si otvoriť Apple Podcasts, Soundcloud alebo Spotify a na výber je množstvo zahraničných či domácich podcastov. Výber je len na vás. 

1. Sabo Sebou

Ak sledujete náš Instagram viete, že sme Miša Saba už stihli vyspovedať k Svetovému dňu životného prostredia. Okrem jeho redaktorskej práce je zároveň aj tvorcom vlastných podcastov, pod záštitou Rádia Expres, ktoré rozbehol debatou prvovoličov - Lívie a Mareka. Práve tento podcast výrazne zvýšil povedomie o Mišovi na sociálnych sieťach. Čo sa jeho podcastov týka, Mišo sa nezaoberá len politikou, ale aj dôležitými spoločenskými témami akými je napríklad duševné zdravie v súvislosti s pandémiou, hoaxy, ale i interupcia. Jednoznačne ide o témy, ktoré by sme nemali brať na ľahkú váhu.


2. NA GAUČI s Nasklee

Petru, známu aj ako Petush z blogu Nasklee, mnohé poznáme ako mladú mamičku malej Sárky, s nádhernými fotografiami a názormi na rôzne problematiky. Vo svojich podcastoch predstavuje rôzne osobnosti, niektoré považované v našich končinách ako kontroverzné. Otvára tým cestu k tolerancii všetkých ľudí, bez ohľadu na akékoľvek charakteristiky.


3. Sit Down s Veronikou

Ako popis podcastu hovorí, Veronika Cifrová Ostrihoňová vedie zaujímavé rozhovory s rôznymi osobami, ktoré sú pre mnohých ľudí inšpiratívne vďaka svojim životným príbehom. Podcasty sa pohybujú pod jednu hodinu, preto sú skvelé na cestu autom či autobusom. Vyspovedala osobnosti ako napríklad Milana "Juniora" Zimnýkovala, ale i Natáliu Pažickú či komika Bekima.


4. témy emy

Ema Mullerova je jedna úžasná žienka, o tom niet pochýb. Vo svojich kratučkých podcastoch už stihla vyspovedať aj Vandu Jandu, známu aj ako Full Time Diva, ale i speváčku a textárku Katarziu. Tieto útržky myšlienok v 5-minútových podcastoch sú akýmisi prehovormi do duše, zamysleniami Emy nad rôznymi témami, nedostatkami, ale i jej skúsenosťami.


5. Nová Doba Udržateľná

Aj napriek tomu, že tento podcast má "len" 4 časti, je inšpiratívnym viac ako by sme si mysleli. Tvoria ho Katka Hutyrová (NOSENE) a Babsy Jagušák, ktoré vysvetľujú udržateľnosť v celom spektre ľudského života, ako napríklad aj v kontexte reklám či televíznych spotov. Dĺžka podcastov sa pohybuje do 45 minút, preto sú super napríklad k vareniu alebo po ceste do práce. 


Poznáte niektorý zo spomenutých podcastov? Ktorý je váš najobľúbenejší domáci podcast?

úvodná fotografia: unsplash.com

Zverejnenie komentára

Sleduj nás

Hľadáš niečo?

Instagram

BERIVAS.