Social Media

Minju Kim: Jedna z najvýraznejších súťažiacich v Next in Fashion


SPOILER ALERT: Tím BERIVAS by Vás rád upozornil, že tento článok prezrádza dôležité momenty show Next in Fashion, vysielanej na platforme Netflix.
Minju Kim, módna návrhárka dámskeho oblečenia z Južnej Kórey, známa tým, že používa výrazne potlače. Víťazka prvej sezóny Next in Fashion, pôvodnej show na Netflixe, v ktorej porazila britského dizajnéra Daniela Fletchera. Práve o nej bude dnešný článok.

Kto je Minju Kim

Minju sa narodila v Kwangdžu, v Južnej Kórei a ako tínedžerka študovala na Novom Zélande. Pôvodne chcela študovať na umeleckej škole a stať sa karikaturistkou. Jej rodičia ju však povzbudzovali v tom, aby študovala módny dizajn v Soule.

Študovala na Samsung Art & Design Institute rovnako ako aj na Royal Academy of Fine Arts (Kráľovská akadémia výtvarných umení) v Antverpách. Kim pripisuje vplyv dizajnérov a profesorov na RAFA (Royal Academoy of Fine Arts) k prehĺbeniu lásky k módnemu dizajnu. 

V roku 2015 založila vlastnú spoločnosť MINJUKIM so sídlom v Soule. Je známa tým, že svoje módne prehliadky začína s dizajnom, ktorá predstavuje jadro, vlastnoručne nadizajnovanú potlač, ktorá sa potom objavuje po zbytok celej kolekcie. Jej potlač v jesennej kolekcii 2018 bola inšpirovaná animovaným filmom Galaxy Express 999 z roku 1979. Okrem každoročných kolekcií, Minju navrhovala už aj pre skupiny BTS a Red Velvet. Rovnako vyučuje dizajnérske kurzy na Kookmin University.

Minju & Next in Fashion

V počiatočnej fáze súťaže, kedy súťažiaci pracovali v týmoch po dvoch, Minju tvorila dvojicu s návrhárkou Angel Chen. Minju a Angel sa poznali už pred súťažou, spoznali sa počas štúdia na škole a Minju pre jednu z Angeliných kolekcií vytvorila potlače. Počas šou si ľudia okrem jej neuveriteľného talentu mohli všimnúť aj jej priateľskú a príjemnú povahu. Musíme však povedať, že nielen Minju, ale aj ostatní súťažiaci neboli vôbec podlí a nepodrážali si nohy (to, čo by sme mohli od reality show očakávať), ale veľmi si navzájom pomáhali, povzbudzovali sa a radili si.


Minju pre magazín CNA Luxury prezradila, že tieto priateľské putá, ktoré sme mohli na obrazovkách vidieť, neboli iba pre show. Po natáčaní každej epizódy, kde dizajnéri museli prísť s novými kúskami na základe módneho trendu alebo témy, sa vrátili do hotelového baru na drink a hovorili o svojej práci.

Vo finále súťaže sa stretla so svojim oponentom, Danielom Fletcherom, módnym dizajnérom z Veľkej Británie. Ich úlohou bolo vytvoriť celú kolekciu – 10 modelov – v priebehu troch dní. Tentokrát však nebolo všetko iba na nich, ale obaja finalisti mali troch pomocníkov. Avšak kreatívna časť, a teda navrhovanie modelov, bolo výlučne iba na finalistoch. Zatiaľ čo sa Daniel inšpiroval Bright Young Things, Minju sa inšpirovala umelkyňou Fridou Kahlo. Priniesla 10 čisto ženských modelov a ako showstopper (čerešničku na torte) predviedla svadobné šaty. Kolekcia mala všetko – šaty aj nohavice, modely s potlačami, ale aj bez nich, farby pastelové aj výraznejšie. Nič jej nechýbalo a určite aj to bolo dôvodom, prečo si práve Minju Kim odniesla titul prvej víťazky show Next in Fashion, s čím súvisí aj výhra 250 000 dolárov a možnosť predávať svoju kolekciu na e-shope Net-a-Porter.


Minju po Next in Fashion

Minju po show Next in Fashion predstavila svoju kolekciu La Casa Azul pre jar/leto 2020, ktorá je pokračovaním jej kolekcie práve zo show, teda inšpirovanou Fridou Kahlo. Je dostupná od 20. februára na webe SocietyA. V rozhovore pre web clozette.com vysvetľuje, prečo sa kolekcia volá La Casa Azul. V preklade to znamená "modrý dom" a je to názov domu, v ktorom Frida Kahlo v skutočnosti žila. V rozhovore dokonca prezradila, že ju kontaktovala modelka Gigi Hadid, poslala jej milé správy a Minju priznala, že by s ňou raz rada spolupracovala.

úvodná fotografia: read-a.com zdroj: wikipedia, cnaluxury & clozette

Zverejnenie komentára

Sleduj nás

Hľadáš niečo?

Instagram

BERIVAS.