Social Media

Minimalistické bývanie



Niektorí si pod tým predstavia holé steny, prázdne miestnosti, nudu. Iní zase čisto, pokoj a harmóniu. Nech už vo vás slovné spojenie "minimalistický domov" vyvoláva akékoľvek pocity, v posledných rokoch získava tento štýl zariaďovania domovov čoraz väčšiu a väčšiu popularitu. My sme si pre vás pripravili výber inšpiratívnych bytov nesúcich sa v štýle minimalizmu, ktoré vás určite očaria svojou vzdušnosťou a nadčasovosťou.



Obývacia izba

Centrom pozornosti je pohodlná pohovka — miesto pre stretnutia s priateľmi, dlhé rozhovory s kamarátkou alebo sobotňajšie večery pri filme. V mnohých menších domovoch už televízia stráca svoje opodstatnenie; a jej miesto preberajú počítače, notebooky, tablety či mobily. Svetlý koberec pomáha odrážať svetlo a robí priestor väčším, dodáva textúru a mäkkosť, a spolu s neutrálnymi tónmi na vankúšoch či doplnkoch lahodí oku.



Kuchyňa

Lesklé biele skrinky a nerezové spotrebiče držia v minimalistických domovoch svoje prvenstvo. A zaslúžene — biela pomáha otvárať miestnosť, vďaka čomu sa i malá kuchynka zdá byť oveľa väčšou ako v skutočnosti je. Keďže biela farba sama o sebe môže niekedy pôsobiť chladne, až sterilne, krásne je dopĺňa drevo, ktoré prinesie teplo a rustikálny vzhľad. Ako doplnky bohate poslúžia praktické veci — koreničky, sada nožov či dokonca mixér.



Spálňa

Miestnosť, v ktorej hľadáme odpočinok po dlhom a náročnom dni v práci, komfort po stresujúcich situáciách a útočisko pred problémami. Preto spálňu netreba zbytočne preťažovať veľkým a mohutným nábytkom a dekoráciami. Oplatí sa investovať do kvalitného matracu, ktorý vám poslúži roky, pevného rámu postele a pár starostlivo vybraných kúskov — ako je dostatok osvetlenia, obrazy, ktoré izbe dodajú charakter, a mäkké tkaniny v podobe deky, kobercov či záclon.



Kúpeľňa

Tri najdôležitejšie veci, na ktoré treba pamätať? Prvou je dostatok úložných priestorov na kozmetické produkty, ručníky, fény a podobne. Druhou je organizovanosť — každá vec má mať svoje vlastné miesto, čo uľahčuje upratovanie. Posledná je najdôležitejšia — a to známe "menej je viac". Kúpeľňa je najmenšou miestnosťou v byte; a každý kúsok (či už nábytok, spotrebič alebo doplnok), ktorý dnu prinesieme, ju spraví menšou. 

úvodná fotografia: unsplash.com

1 komentár

  1. Práve sa chystám zariaďovať nový byt, ďakujem za super tipy! :) Utvrdila som sa, že biela kuchyňa bude dobrá voľba. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Sleduj nás

Hľadáš niečo?

Instagram

BERIVAS.