Social Media

2+1 tipov ako začať cvičiť doma a zadarmo


Počas posledných mesiacov sme sa rozhodne presvedčili o tom, koľko činností vieme zvládnuť sami a doma. Jednou z týchto činností je rozhodne aj cvičenie. A preto Vám dnes prinášame tri tipy na to, podľa koho cvičiť doma, keď chcete s cvičením začať a na tieto cvičenia nepotrebujete naozaj nič okrem vlastnej motivácie!


1. Daisy Keech



Daisy Keech je fitness nadšenkyňa, ktorá pôsobí na rôznych platformách, vrátane Instagramu a YouTube. Najviac sa určite preslávila svojou Keech peach a cvičeniami zameranými práve na oblasť zadku a bokov, ktoré sú v dnešnej dobe asi najpopulárnejšie. Na svoj Instagram často prispieva tipmi "ako na to" a na jej YouTube pristálo počas karantény video o domácom cvičení. Séria cvikov je krátka, no za to ozaj intenzívna, no určite s ňou nebudú mať problém ani začiatočníci! A najlepšie je, že tieto cviky naozaj fungujú a na YouTube nájdete veľa videií od ľudí, ktorí mapovali svoj progres. Ak sa Vám cvičenia zdajú príliš jednoduché, môžete vždy pridať posilovacie gumy alebo závažia na členky a cviky naberú na intenzite. Je však určite dôležité pripomenúť, že nemôžete čakať "Keech peach" za pár dní, pretože všetky cvičenia chcú dostatok času a správnu výživu.


2. Chloe Ting



Chloe Ting sympatická mladá slečna, tiež pôsobí na platforme YouTube a pre svojich fanúšikov pripravuje pravidelné tréningové programy, ktorých rozvhy s priamymi odkazmi na videá nájdete na jej stránke chloeting.com. Jej programy sú zamerané na rôzne partie tela a každý si naozaj môže vybrať pre seba to pravé. Za deň odcvičíte približne 35 minút a v rozvrhoch sú, samozrejme, vyznačené aj rest days, čiže dni oddychu. Chloe je skvelá aj v motivácii ľudí a svoje cvičenia často livestreamuje, takže si s ňou môžete doslova zacvičiť. Na sociálnych sieťach sa opäť môžete presvedčiť o tom, ako dobre jej tréningové programy fungujú. Chloe sa naozaj zameriava na to aby Vám vo videu ukázala, ako môžete pridať na intenzite alebo naopak ubrať, ak napríklad nemôžete skákať alebo ste začiatočník a silu ešte len budujete. 


3. PsycheTruth



Pokiaľ nechcete naberať až tak na svalovej hmote, ale chcete sa cvičením najmä zrelaxovať, určite odporúčame YouTube kanál PsycheTruth, na ktorom nájdete množstvo videii o joge alebo pilates. Skvelé je, že prostredníctvom tohto kanálu sa môžete naučiť ovládať a vnímať svoje telo, čo je alfa a omega každého možného typu cvičenia a pomôže Vám tak predísť zbytočným zraneniam. Navyše si okrem "dania do tela" výborne oddýchnete a zresetujete myseľ, pretože ako vieme, práve oddych je polovica každého úspechu. 


Veľmi dôležité je samozrejme pripomenúť, že cvičiť by ste mali začať pre to, že chcete urobiť niečo pre seba a svoje zdravie. Nezabúdajte si dopriať oddych a správne jesť, pretože bez toho nebudete vládať a žiadne cvičenia v tej chvíli nemá zmysel. A samozrejme, nezabúdajte ani na to, že aj keby sme všetci jedli a cvičili rovnako, naše telá by vyzerali rozdielne. Každá zmena si vyžaduje čas a rozhodne si ho teda treba dopriať dostatok. 

zdroj fotografii: unsplash.com

1 komentár

  1. Super tipy! Já osobně mám nejraději Cassey z Blogilates a Pamelu Reif, to mě baví nejvíc, od těchto slečen jsem ještě cvičení nezkoušela.

    OdpovedaťOdstrániť

Sleduj nás

Hľadáš niečo?

Instagram

BERIVAS.